Analyse og vedlikehold av vanlige feil i platevarmeveksleren

- 2021-11-15-

Analyse og vedlikehold av vanlige feil vedPlate varmeveksler
For å sikre normal drift av platevarmeveksleren og forlenge levetiden til nøkkelkomponenter som plater og gummiputer, er det spesielt viktig å forstå feilene tilPlate varmevekslerog dets årsaker og avhendingsmetoder.
1. Lekkasje
Det betyr at lekkasjen ikke er stor, vanndråpene er diskontinuerlige og lekkasjen er stor. Hoveddelene av den kontinuerlige lekkasjen av vanndråper er tetningen mellom platen og platen, lekkasjesporet til den andre tetningen til platen og endeplaten. Og innsiden av kompresjonsplaten.
Årsaker til lekkasje
â‘ Klemmestørrelsen er ikke på plass, størrelsen er ujevn overalt, og størrelsesavviket bør ikke være større enn 3 mm, ellers er klemboltene løse.
â‘¡En del av pakningen er ute av tetningssporet, det er smuss på hovedtetningsflaten til pakningen, pakningen er skadet eller pakningen eldes.
â‘¢ Platen er deformert, og monteringsfeilen forårsaker løpeputen.
â‘£ Det er sprekker i tetningssporet på platen eller det andre tetningsområdet.
Vedlikeholdsmetode
â‘ Ingen trykktilstand, klem utstyret på nytt i henhold til klemstørrelsen gitt av produsenten. Størrelsen skal være ensartet, og avviket til komprimeringsstørrelsen bør ikke overstige ±0,2Nmm. N er det totale antallet plater. Parallellen mellom de to komprimeringsplatene bør opprettholdes på 2 mm. Innenfor.
â‘¡Sett et merke på lekkasjedelen, demonter deretter varmeveksleren og undersøk og løs det en etter en, sett sammen eller bytt ut pakningen og platen.
â‘¢Demonter den åpne varmeveksleren, reparer de deformerte delene av platen eller bytt ut platen. Når det ikke er reservedel til platen, kan platen ved den deformerte delen midlertidig fjernes og deretter settes sammen igjen for bruk.
â‘£ Når du setter sammen de demonterte platene, rengjør plateoverflaten for å forhindre at smuss fester seg til pakningens tetningsflate.
2. Strengevæske
Det kjennetegnes ved at mediet på høytrykkssiden er trukket inn i mediet på lavtrykksiden, og trykk- og temperaturavvik vil oppstå i systemet. Hvis mediet er etsende, kan det også forårsake korrosjon av annet utstyr i rørledningen. Væskelekkasje oppstår vanligvis i avledningsområdet eller det sekundære tetningsområdet.
Årsaker til væskelekkasje
â‘  På grunn av feil valg av plater, er sprekker eller perforeringer forårsaket av korrosjon av plater.
â‘¡Driftsforholdene oppfyller ikke designkravene.
â‘¢Resterspenningen etter kaldstempling av platen og klemstørrelsen under montering er for liten til å forårsake spenningskorrosjon.
â‘£ Det er en liten lekkasje i platelekkasjesporet, som gjør at de skadelige stoffene i mediet konsentreres og korroderer platene og danner en væskestreng.
Vedlikeholdsmetode
â‘  Skift ut den sprukne eller gjennomhullede platen, og bruk lysoverføringsmetoden for å finne sprekken på platen.
â‘¡Juster driftsparametrene for å nå designbetingelsene.
â‘¢ Klemmestørrelsen skal oppfylle kravene under reparasjon og montering av varmeveksleren, ikke så liten som mulig.
â‘£ Platematerialene er rimelig tilpasset.
3. Stort trykkfall
Trykkfallet til mediets inn- og utløp overstiger designkravene, eller til og med mange ganger høyere enn designverdien, noe som i alvorlig grad påvirker systemets krav til strømning og temperatur. I varmesystemet, hvis trykkfallet på den varme siden er for stort, vil primærsidestrømmen være alvorlig utilstrekkelig, det vil si at varmekilden er utilstrekkelig, noe som resulterer i utløpstemperaturen på sekundærsiden som ikke kan oppfylle kravene.
4. Oppvarmingstemperaturen kan ikke oppfylle kravene
Hovedtrekket er at innløpstemperaturen er lav, noe som ikke oppfyller designkravene.
årsaken
â‘  Utilstrekkelig mediumstrøm på primærsiden forårsaker en stor temperaturforskjell på den varme siden og et lite trykkfall.
â‘¡Den kalde siden er lav, og temperaturen i den kalde og varme enden er lav.
â‘¢Flytfordelingen av flereplatevarmevekslereparalleldrift er ujevn.
â‘£Den interne skalaen til varmeveksleren er alvorlig.